Een duurzaam gesprek met By Flore: Handgemaakte tassen met een verhaal

In de pittoreske stad Delft hebben Lenneke en Floor, een gedreven moeder-en-dochterduo, de handen ineengeslagen om een positieve impact te maken op de wereld van tassen. In dit interview met By Flore, delen ze hun inspirerende verhaal over het creëren van duurzame, handgemaakte tassen die zowel stijlvol als milieuvriendelijk zijn.

Wat heeft jullie geïnspireerd om By Flore op te richten?

Lenneke: By Flore is ontstaan tijdens de coronapandemie, een periode waarin we ons bewust werden van de overvloed aan wegwerptassen die dagelijks werden gebruikt en weggegooid. We wilden een verandering teweegbrengen en een alternatief bieden dat zowel duurzaam als stijlvol is. Het idee om handgemaakte tassen te maken van gerecyclede materialen kwam al snel naar voren.

Floor: We wilden een statement maken en laten zien dat duurzaamheid en mode hand in hand kunnen gaan. Daarnaast wilden we ook de kunst van het handwerk en ambachtelijke vakmanschap behouden. Door onze tassen met de hand te maken, geven we elk item een uniek karakter en een eigen verhaal.

Kunnen jullie meer vertellen over de materialen die jullie gebruiken en hoe jullie ze een nieuw leven geven?

Floor: We gebruiken een breed scala aan gerecyclede materialen, zoals leer van oude banken, gordijnen, tafellakens en zelfs kledingstukken. Elk materiaal heeft zijn eigen charme en geschiedenis. We geven deze materialen een tweede kans door ze te transformeren in tassen. Het is geweldig om te zien hoe iets wat anders weggegooid zou worden, getransformeerd kan worden tot een waardevol en functioneel accessoire.

Lenneke: Het is echt een creatief proces. We besteden veel aandacht aan het selecteren van de juiste materialen en het bedenken van unieke ontwerpen die de details van de gerecyclede stoffen benadrukken. Het resultaat is een collectie tassen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een modieuze uitstraling hebben.

Wat maakt By Flore tassen anders dan andere merken op de markt?

Lenneke: Onze handgemaakte tassen hebben een verhaal. Elk item is met liefde gemaakt en draagt een stukje geschiedenis met zich mee. Geen twee tassen zijn hetzelfde, dus je hebt altijd een uniek accessoire dat niemand anders heeft. Daarnaast hebben we ook veel aandacht besteed aan de functionaliteit van onze tassen.

Floor: We willen onze klanten inspireren en laten zien dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan. Met onze tassen willen we een positieve verandering teweegbrengen in de mode-industrie en een voorbeeld stellen voor anderen.

Lenneke: En we hopen dat onze klanten trots kunnen zijn op hun By Flore tas, wetende dat ze een bewuste keuze hebben gemaakt voor een uniek, duurzaam en modieus accessoire.