In gesprek met By Flore: handgemaakte tassen met een verhaal

In het mooie Delft hebben Lenneke en Floor, moeder en dochter, de handen ineengeslagen om tassen, voornamelijk tote.bags, te maken die zowel stijlvol als milieuvriendelijk zijn. 

Wat heeft jullie geïnspireerd om By Flore op te richten?

Lenneke: By Flore is ontstaan tijdens de coronapandemie, een periode waarin we ons bewust werden van de overvloed aan wegwerptassen die dagelijks werden gebruikt en weggegooid. We wilden een verandering teweegbrengen en een alternatief bieden dat zowel duurzaam als stijlvol is. Het idee om handgemaakte tassen te maken van gerecyclede materialen kwam al snel naar voren.

Floor: Precies. We wilden een statement maken en laten zien dat duurzaamheid en mode hand in hand kunnen gaan. 

Kunnen jullie meer vertellen over de materialen die jullie gebruiken en hoe jullie ze een nieuw leven geven?

Floor: We gebruiken veel verschillende gerecyclede materialen, zoals leer van oude banken, gordijnen, tafellakens en zelfs kledingstukken. Elk materiaal heeft zijn eigen charme en geschiedenis. We geven deze materialen een tweede kans door ze te gebruiken voor onze tassen. Ik vind het mooi om te zien hoe iets wat anders weggegooid zou worden, uiteindelijk een functionele en duurzame accessoire kan worden. 

Lenneke: Het is echt een creatief proces. We besteden veel aandacht aan het selecteren van de juiste materialen en het bedenken van unieke ontwerpen die de details van de gerecyclede stoffen benadrukken. Het resultaat is een collectie tassen die niet alleen duurzaam zijn, maar er ook leuk uitzien.

Wat maakt By Flore tassen anders dan andere merken?

Lenneke: Onze handgemaakte tassen hebben een verhaal. Elk item is met liefde gemaakt en draagt een stukje geschiedenis met zich mee. Geen twee tassen zijn hetzelfde, dus je hebt altijd een uniek accessoire dat niemand anders heeft. Daarnaast hebben we ook veel aandacht besteed aan de functionaliteit van onze tassen.

Bovendien spelen onze tassen een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid. Door te kiezen voor een tas van By Flore draag je actief bij aan een duurzamere levensstijl. In plaats van bij te dragen aan de groeiende afvalberg, geef je gerecyclede materialen een tweede leven. Dit vermindert niet alleen de vraag naar nieuwe grondstoffen, maar vermindert ook de CO2-uitstoot en de negatieve impact op het milieu.

Floor: Daarnaast bevorderen we met onze tassen de circulaire economie. Door gerecyclede materialen te gebruiken, zorgen we ervoor er minder nieuwe materialen hoeven te worden geproduceerd. Dit helpt bij het verminderen van vervuiling en verspilling.

Lenneke: En laten we de mode niet vergeten. Onze tassen zijn niet alleen duurzaam, maar ook modieus. 

We willen onze klanten inspireren en laten zien dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan. Met onze tassen willen we een positieve verandering teweegbrengen in de mode-industrie en een voorbeeld stellen voor anderen.

En we hopen dat onze klanten trots kunnen zijn op hun By Flore tas, wetende dat ze een bewuste keuze hebben gemaakt voor een uniek, duurzaam en modieus accessoire. Of het nou gaat om een uniek kado voor haar, voor jezelf, of bijvoorbeeld voor moederdag!